Highlights

  • General lab
  • Specialized lab
  • Laboratory support rooms
  • Office and administrative areas
  • Approximately 100 sq. meter green house
  • Car park with weather canopy
15,748 SF
Zhuhai, Guangdong, China

Kemin sought a research and development facility design that represents their entrepreneurial spirit and embraces the company’s energy and excitement for discovery. The laboratory and office spaces provide the basis for an orderly and innovative professional working environment.

The new R&D facility’s two-story lobby contains a large glass curtain wall and floor to ceiling external windows to allow natural lighting to flow into the facility. The entry and lobby are situated to establish a dominant façade, giving the building a formal presence on the project site. The front lobby contains a coffee bar with seating area, adding an extra collaboration environment for employees and customers. Reflecting the facility’s modern and concise style, a spiral, steel structured, glass stairway is the main vertical transport between the lab’s first and second floors.

The building’s floor plan was organized to facilitate efficient scientific analysis and interaction between labs and staff. This facility houses multiple lab types, including a general lab, specialized lab, pilot lab, laboratory support rooms, offices, and administrative areas. The pilot labs, mechanical rooms, and consumable items testing storage areas are located near the lab area, promoting internal experimental interaction and allowing for the central location of lab supplies. The general labs are open and modular, containing abundant natural light. Customers touring the facility will appreciate the flexibility of the general lab’s layout, allowing them to easily be reconfigured per the client’s needs.