Corporate Headquarters

Novelis

Highlights
  • Global Leadership Center
  • Customer Solutions Center
  • Community lounge with game room
  • Mix of collaborative settings
  • Flexible space allocations
  • Interconnected technology

Atlanta, Georgia

Novelis’ goal for their project was clear: “We want a workplace that makes people feel, “I want to be a part of this.” SSOE delivered on this with an emphasis on connecting global resources, unifying culture, and leveraging expertise to bring together Novellis’ Global headquarters and North American headquarters in a new 125,000 SF workplace, at a premier Atlanta
address.

SSOE’s enduring partnership with Novelis began with this project, interpreting their vision into an evocative environment. We developed a holistic expression of their brand, positioning the company to attract the dynamic team they sought, locally and globally, to build an innovative, result-oriented culture. The “wow” factor begins at arrival, with a soaring volume, open, interconnecting stair, a hub of glass collaborative settings and sightlines into a glowing Customer Solution Center. The use of aluminum, a sleek, machined aesthetic, and abundant daylight are tangible expressions of the Novelis tagline: “Lighter, Brighter, Better”.

SSOE’s design concept encourages flow within the facility, offering unique “draw points” such as a centrally located community lounge with stocked snacks and game room. To promote a strong team culture, we focused on visual openness using lots of glass and flexible space allocations, allowing teams to reconfigure themselves. A mix of collaborative settings, all with integrated technology, link global colleagues seamlessly, reinforcing “a sense of being part of the whole, of something bigger.” The Novelis’ Global Leadership Center, that welcomes high-potential team members from around the world, is strategically located adjacent to the executive team, sending a clear message: there’s no “ivory tower.”

Related Projects