Gavin Research Laboratory

Auburn University

Highlights

Design Awards:
Learning by Design – 2020 Outstanding Project Award

Auburn, Alabama

Full Scale Renovation

The Gavin Engineering Research Laboratory (G.E.R.L.) is a full-scale renovation of the 1930’s era Textile Engineering Facility at Auburn University. Services provided by SSOE include programming, lab planning, and complete architectural and engineering design services.

Top Tier Research Activities

The renovation prepares the building for a variety of research activities for the College of Engineering including much-needed surge space for new faculty and special projects. Building highlights now include Polymers and Composites Research, Additive Manufacturing Research, Nuclear Power Generating Systems, research support labs, meeting spaces, graduate and postdoc offices, and interaction spaces.

An Inspiring New Mission

SSOE’s mission for G.E.R.L. is to create inspirational spaces that showcase the latest technologies and foster a process of discovery, all while allowing a much-loved building to evolve with the momentum of the university’s growing research community.

The renovation prepares the building for a variety of research activities for the College of Engineering and includes much-needed surge space for new faculty and special projects. We also worked with HERA, who served as the lab planner on this project.

Related Projects

Horizon I Research Facility
Horizon I Research Facility
University of South Carolina
Culinary Arts Center Renovation
Culinary Arts Center Renovation
Owens Community College